Wandelvakanties in Nederland

samen wandelen

Een wandelvakantie is een ideale manier van vakantie vieren als je van bewegen en natuur houdt. Je kunt hiervoor natuurlijk naar het buitenland. Maar ons eigen land is ook een prachtig wandelvakantieland. Je kunt er een langere tijd op uit, maar ook voor een paar dagen biedt ons land vele mogelijkheden.

Van noord naar zuid, van oost naar west

Nederland barst van de prachtige wandelgebieden en wandelroutes. Welk gebied wil je voor een aantal dagen ontdekken? We zetten er een paar op een rij.

1. De Wadden

Altijd al de Waddeneilanden willen ontdekken? Met een wandeltrip over alle eilanden ontdek je de prachtige natuur van de eilanden. Ieder eiland heeft iets speciaals. De wandelroutes zijn grotendeels onverhard. Omringt door strand, zee, mooie luchten, kan je genieten van de natuur en helemaal ontspannen weer huiswaarts keren.

2. Limburg

Door te wandelen in Limburg, krijg je het gevoel dat  je in het buitenland bent. Het glooiende heuvellandschap met prachtige uitzichten, afgewisseld met bossen zorgen voor een zeer gevarieerde vakantie. Je moet in dit gebied wel voorbereid zijn op kleine hellingen en dalingen. De routes zijn afwisselend verhard en onverhard.

3. Veluwe

De Veluwe kent verschillende prachtige wandelroutes van diverse afstanden. Je kunt uren wandelen door dit prachtige bosgebied. Je kunt gemakkelijk diverse routes aan elkaar verbinden en er zo een paar dagen doorbrengen. In september en oktober is het de bronsttijd van de herten. Een unieke ervaring om mee te maken.

4. Twente

In het oosten van ons land vind je de mooiste wandelroutes in Twente Overijssel. Je kunt er vele dagtochten maken, overnachten en aan een nieuwe tocht beginnen. Diverse restaurants, lunchrooms en cafés langs de routes bieden een aangename pauze.

Goed voorbereid

Als je op wandelvakantie gaat, is het belangrijk dat je de juiste uitrusting hebt. Als eerste zijn natuurlijk goede wandelschoenen erg belangrijk om lekker lang comfortabel zonder blaren te kunnen lopen. De juiste sok, wandelkleding en eventuele wandelstok mogen daar niet bij ontbreken. Zorg dat je vlak voordat je vertrekt, de weersvoorspelling bekijkt zodat je hier je uitrusting nog op kunt aanpassen indien nodig. Niets kan je vakantieplezier zo verstoren als verkeerde schoenen of slecht zittende kleding.