Utrecht genomineerd voor fietsstad 2016

De stad Utrecht is door de Fietsersbond genomineerd voor de titel Fietsstad 2016. De gemeente werd tijdens de bekendmaking van de nominatie geprezen om de maatregelen die ze neemt om het fietsen te stimuleren. Zo zijn er veel grote fietsenstallingen en snelle fietsroutes, waar vooral voor de inwoners van de stad van profiteren. Naast Utrecht zijn ook de steden Goes, Nijmegen, Maastricht en Groningen genomineerd. De winnaar wordt in mei 2016 bekend gemaakt.

Stimulans fietsklimaat

De gemeente hoopt dat de verkiezing een extra stimulans kans zijn voor het fietsklimaat in de stad. Zeker na de start van de Tour de France afgelopen zomer. Daarnaast wil de gemeente dat de fiets het belangrijkste vervoersmiddel wordt.

Fietsroutes voor de toerist

Voor de toeristen en dagjesmensen is Utrecht als stad ook een prachtige plek om per fiets te ontdekken. Er zijn speciale fietsroutes door de arbeiderswijken en langs waterwegen, routes door de natuur om de stad of routes die je de grachten, singels en parken in het centrum laat ontdekken. Nog een leuke fietsroute is de ‘Route De Groene stad Utrecht’. De 48 kilometer lange route begint in Maarssen, net buiten Utrecht, en gaat vervolgens grotendeels door de stad, vooral door de buitenwijken en groene gebieden. Utrecht is een perfecte stad om op de fiets te verkennen!

utrecht fietsstad