Op de fiets

Fietserpad1Het Fietserpad

Zoals we voor wandelaars het Pieterpad kennen, is er ook voor fietsers een geweldige route uitgestippeld van Zuid- naar Noord Nederland.

De route loopt door verschillende landschappen en is zeer gevarieerd. Omdat de tocht voornamelijk over geasfalteerde landweggetjes en fietspaden voert, krijg je optimaal de kans om de omgeving en het landschap in je op te nemen. Zo zul je ontdekken hoe stil het nog kan zijn in ons land.

Deze route is nog niet bewegwijzerd, maar wordt uitvoerig beschreven in het boek: Het Fietserpad.
In dit boek vind je niet alleen een goede beschrijving van de route, maar ook heel veel interessante achtergrondinformatie. Met goede kaarten en geweldige foto’s is dit boek een must voor de fietsliefhebber.

Fietsrouteplanner

Wanneer je het idee hebt om meerdere dagen te gaan fietsen door ons eigen land, is het wel handig om van te voren een plan te maken. Zo kun je zelf bepalen wat je graag wilt zien.
Op het internet is het heel eenvoudig om je eigen route te plannen.

Tourtocht WK

Evenementen - Nederland-Fietsland

Omdat we ons met zijn allen graag op de tweewieler verplaatsen, zijn er in ons land diverse evenementen gepland. Gelukkig zijn er veel mensen die hun eigen ervaringen willen delen met andere fietsers.

De NTFU heeft een uitgebreide toertochtkalender samengesteld.

Met name de fietsvierdaagse heeft zich landelijk verspreid en is in de meeste plaatsen tot een waar spektakel uitgegroeid.