Historische fiets- en wandeltochten ter ere van de Timberwolves

Stichting ‘Vrienden van Timberwolves‘ organiseert samen met de stichting ‘Militair Historisch Museum Achtmaal’ historische wandel- en fietstochten ter ere van de Timberwolves. De Timberwolves zijn de 104de divisie van het Amerikaanse leger die ons samen met een aantal andere landen bevrijd hebben uit de handen van de nazi-bezetting.

Stilstaan tijdens het wandelen

Het doel van deze ‘Timberwolf Tracks’ is dat er meer wordt stilgestaan bij wat deze divisie van het Amerikaanse leger allemaal voor ons heeft betekend. Eind oktober is het namelijk alweer 71 jaar geleden, dit betekent dat er steeds minder mensen zijn die het mee hebben gemaakt en het kunnen navertellen. Indien u de bevrijding nog heeft meegemaakt kunt u samen met uw familie deelnemen aan een van de tochten en uw eigen verhalen delen met uw kinderen/kleinkinderen.

Ook als u deze periode niet hebt meegemaakt dan kunt u zich aanmelden, meelopen en toch nog een groot deel van de geschiedenis meemaken. Door middel van vele foto’s die in deze periode zijn gemaakt kan er een goed beeld geschept worden over hoe de bevrijding verliep. De foto’s hangen in het Militair Historisch Museum Achtmaal.

bevrijding

De fiets- en wandeltochten

In totaal zijn er 3 tochten waarvan één fietst- en twee wandeltochten. De twee wandeltochten zijn 10 of 20 kilometer  lang en de fietstocht is 30 kilometer lang. Alle tochten lopen door het buitengebied van de gemeente Achtmaal. Is het zo dat er uitvallers zijn dan hoef je je nog geen zorgen te maken aangezien er originele legervoertuigen meerijden waarbij je op ieder moment kan instappen. In het begin van elke tocht krijgt iedere deelnemer een routebeschrijving zodat hij/zij niet verdwaalt. Ongeveer in het midden van elke tocht is er een punt waar thee en koffie wordt geschonken.

MEDION DIGITAL CAMERA

Inschrijven

Als je je wil inschrijven voor een van de tochten bezoek dan de website van het Militair Historisch Museum Achtmaal en neem contact op met de stichting.