5 tips om te besparen op je wandeltrip

Het mooiste aan wandelen is misschien wel dat de natuur overal voor je klaarligt om van te genieten. De prachtigste wandelgebieden zijn gewoon gratis toegankelijk, maar wie zijn hobby serieus aanpakt ontdekt al snel dat er bij het wandelen best nog wel wat kosten kunnen komen kijken. Aan een goede wandeluitrusting kun je gerust een klein fortuin kwijt zijn. Om het wandelen leuk te houden is het daarom goed om eens te kijken waar je bij je hobby op kunt besparen.

wandeltrip-outdoor-heuvel

1. Kijk goed rond voor je iets koopt
Een algemene regel die ook van toepassing is op bijvoorbeeld wandelschoenen. In outdoorwinkels zie vaak de duurste modellen. Er zijn echter genoeg merken die dezelfde kwaliteit leveren voor een lagere prijs, zoals bijvoorbeeld de wandelschoenen van Mountain Peak.

2. Op pad met GPS
Boeken en kaarten met wandelroutes kunnen ook behoorlijk duur zijn, dus is het aan te raden je eens te verdiepen in de mogelijkheden om te wandelen met een GPS-systeem, zoals bijvoorbeeld met je smartphone. Let er wel op dat je daarbij in sommige gevallen ook gebruik maakt van een dataverbinding en dat daar wel kosten aan verbonden kunnen zijn.

3. Ga liften naar je bestemming
Veel wandelaars zijn geneigd om voor bijvoorbeeld een wandelvakantie in Oostenrijk het vliegtuig te pakken, maar wie een beetje van avontuur houdt kan met een lift veel geld besparen. Via een website als Hitchhikers.org kun je zelfs vooraf al een afspraak maken om met iemand mee te rijden.

vrouw-liften-wandelen

4. Ga met een goede voorraad op pad
We kennen het allemaal wel: je bent lekker aan het wandelen, krijgt trek en komt toevallig net langs dat gezellige restaurantje waar ze ook nog eens een verdraaid lekkere uitsmijter blijken te serveren. Heel leuk, maar de kosten van je wandelvakantie kunnen zo aardig oplopen. Bedankt van tevoren wanneer je jezelf dit soort extraatjes gunt en neem voor de rest genoeg eten en drinken mee om de dag door te komen.

5. Slaap bij vreemden op de bank
Dat klinkt vreemder dan het is, want via een dienst als couchsurfing kun je over de hele wereld goedkope logeeradresjes vinden, zodat je flink op je kosten bespaart!